середу, 9 січня 2019 р.

Історичні скарби Валентина Посухова

Сьогодні своє 80-річчя святкує Валентин Іванович Посухов – журналіст, член Полтавської спілки літераторів, лауреат Полтавської обласної премії імені Леоніда Бразова.
Народився він у селі Покровська Багачка Хорольського району. У 1961 р. закінчив історико-філологічний факультет Полтавського педагогічного інституту ім. В. Г. Короленка. Понад сорок років пропрацював у різних засобах масової інформації: у редакціях диканської районної газети «Трудова слава», обласних газет «Комсомолець Полтавщини» та «Зоря Полтавщини», «Полтавський вісник».


Зараз Валентин Іванович перебуває на пенсії, але не полишає улюбленої справи - активно займається краєзнавством, публіцистикою. Гідною оцінкою заслуг журналіста-краєзнавця стало присудження йому премії імені Самійла Величка.
Протягом свого творчого журналістського життя В. І. Посухов залишив чимало публікацій. Друковані матеріали, перевірені часом, автор відібрав для збірника «Земля скарбів», в якому зібрано історичні розвідки, нариси про сторінки нашої минувшини. Дослідження Валентина Івановича – це погляди сучасного інтелігента на минуле і сучасне нашої країни.
З нагоди ювілею у відділі краєзнавства розгорнута книжкова виставка «Історичні скарби Валентина Посухова», переглянувши яку можна дізнатися багато цікавої інформації. Наприклад, про трипільску цивілізацію, про загадкових пращурів, які в Vст. до н.е. спорудили Більське городище; про романтичні взаємини гетьмана Івана Мазепи та Мотрі Кочубей та багато-багато інших фактів.
Бібліотекарі відділу краєзнавства щиро вітають ювіляра з днем народження і бажають здоров’я, що найголовінше, та успішних розгадок таємниць давнини!
Виставку підготувала провідний біблотекар відділу краєзнавства Н. М. Лисенко.




Немає коментарів:

Дописати коментар