четвер, 14 лютого 2019 р.

Ювілей Світлани Леонідівни Кигим - завідувача відділу природи Полтавського краєзнавчого музею

В історії нашого краю знаходиться ще немало цікавих незвіданих сторінок, які потребують глибоких  наукових досліджень. Регіональним центром таких досліджень є Полтавський краєзнавчий музей ім. В. Г. Кричевського, який об’єднує в своїх стінах цілу плеяду талановитих науковців.
І серед них досить вагоме місце, беззаперечно, посідає завідувач відділу природи, чарівна Світлана Леонідівна Кигим, яка 17 лютого святкує свій ювілей! Коло її творчих інтересів та пошуків охоплює дослідження минулого та сьогодення природознавчої справи на Полтавщині, виявлення і розкриття цікавих та незаслужено призабутих наукових та історичних фактів,  вивчення творчої спадщини видатних вчених-природознавців. Серед найбільш цікавих – це  дослідження наукових зв’язків В. В. Докучаєва та В. І. Вернадського з Полтавщиною, особисті взаємовідносини В. І. Вернадського та В. Г. Короленка, відродження історичної пам’яті про Полтавське сільськогосподарське товариство. Її творчий доробок  нараховує близько десятка збірників наукових праць та більше п’ятидесяти статей написаних як особисто, так і в співавторстві.
У відділі краєзнавства наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського розгорнута виставка, на якій можна ознайомитися з науковим доробком талановитого науковця і чудової людини. Бажаємо Вам, вельмиповажна Світлано Леонідівно, многих літ у злагоді та мирі!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар