понеділок, 13 вересня 2021 р.

Щире слово Миколи Кочерги

 Щедра лубенська земля на обдарованих талантом людей – поетів, письменників, співаків, музикантів. Саме музика та поезія – дві ріки, які надихають члена літоб’єднання ім. О. Донченка Миколу Кочергу на творчість. 



Микола Миколайович Кочерга народився 15 вересня 1971 року у с. Вищий Булатець на Лубенщині. Поет і прозаїк. Лауреат літературно-мистецької премії ім. В. Симоненка. Член Полтавської спілки літераторів та Національної спілки краєзнавців України.
Перші літературні здібності помітила мама поета, коли побачила його вірш про змерзлих у небі пташок. Вірш настільки її вразив, що вона вирішила віддати сина до музичної школи, аби там Микола зміг розвивати свої творчі здібності. Дід і батько письменника любили музику, передалася ця любов і синові. У піснях Миколи Кочерги здебільшого покладені в основу історії з життя, тому вони виходять такими «гострими», бо йдеться про реальні речі і реальні проблеми. Твори автора виконує молода співачка Марина Петрик (м. Лубни), а ще часто пісні звучать в авторському виконанні.
М. М. Кочерга  - автор багатьох поетичних збірок «Між гріхом і часом», «На березі віків», «Янгол Україною ходив», «Вітер». Вірші Миколи Кочерги напоєні світлом і вірою в добро і це привертає до них увагу. Інколи вони навіть «пророчі». Твори автора друкуються в газетах «Лубенщина», «Ліра», «Вісник», «Молодіжна газета» та збірниках «Дзвінке перо Посулля», «Калинове гроно».
Також Микола Кочерга є автором прозових книг «Я - Генея», «Армагеддон».  
Як сказав сам Микола Миколайович, до написання творів та проведення літературних вечорів його підштовхнули слова одного з учасників військового конфлікту на Сході України про те, що воїни хочуть відчувати, що й у тилу творчі люди роблять посильний внесок у розбудову своєї країни, своєю творчістю піднімають людей до вершини культурного розвитку.
До ювілею Миколи Кочерги у відділі краєзнавства розгорнута книжкова виставка, на якій всі бажаючі зможуть ознайомитися з творами поета та біографічними матеріалами. А ми щиро вітаємо іменинника з Днем народження і бажаємо творчих звершень, нових книжок, які радо презентуємо у стінах нашої бібліотеки! 










Немає коментарів:

Дописати коментар