вівторок, 4 жовтня 2022 р.

Віртуальний бібліотечний марафон "Мандрує світом його слава": до 300-річчя Г. С. Сковороди

Дослідники життя і вчення Григорія Сковороди сходяться на тому, що Варсаві якимось чином вдається залишатися близьким і сучасним для нових поколінь, попри те, що вже змінилися кілька епох. У кожній новій генерації знаходяться люди, які мають Сковороду «за свого», люблять його як друга і шанують як учителя. Сьогодні ми знову і знову говоримо про нашого славетного земляка, відомого на увесь світ філософа, педагога, письменника. 

Сьогодні до віртуальної зустрічі приєднався Микола Іванович БУЛДА, директор Публічної бібліотеки ім. Г. С. Сковороди Чорнухинської селищної ради, заслужений працівник культури України, відомий краєзнавець та дослідник життя і творчості Сковороди. Зокрема, Микола Іванович – автор книжок «Мудрець з чорнухинського краю», «Край Григорія Сковороди» та численних краєзнавчих розвідок.
Микола Іванович Булда представив свою змістовну краєзнавчу розвідку «У пошуках Василя, брата Сковороди», яка грунтується на першоджерелах. Фактично, тепер можна стверджувати, що у Григорія Савовича Сковороди був рідний брат Василь, і це підтвердждено документами!
 


Партнер зустрічі - Світова Федерація Українських Жіночих Організацій.



 








Немає коментарів:

Дописати коментар