вівторок, 11 квітня 2017 р.

«Думи мої, думи...» : до 80-річчя від дня народження Миколи Касьяна



Лікар з великої літери. Лікар, відданий своїй справі, - Микола Андрійович Касьян. Його рід завжди проживав на Полтавщині. Від покоління до покоління – від діда – відомого на всю околицю костоправа – до батька – Андрія Касьяна – від батька до сина передавався цей Богом даний дар.
Історія лікаря Миколи Касьяна почалася із започаткування ним методики лікування хреба, яку визнали у всьому світі.



Але початок цієї історії був досить тернистим і непростим. Офіційна медиицна довго не визнавала метод мануальної терапії, заважала Миколі Андрійовичу працювати, лікувати тих, кому ніхто не зміг допомогти...
Микола Касьян любив людей, особливо дітей, і тому нікому не відмовляв у допомозі.
Багато хто називав Касьяна диваком із провінції. Дивак, бо не проміняв свої Кобеляки ні на «високі» кремлівські апартаменти, де йому комфортно стелили килимові доріжки у 5-кімнатних хоромах; ні на першокласні закордонні клініки у Філадельфії, Мілані, Карлових Варах, Шанхаї, Парижі з десятками тисяч доларів зарплатні. На це Микола Андрійович щоразу відповідав: «Ні, не проміняю я Україну ні на який рай. Тут мої люди. Я їм потрібен».


Ніхто точно не підводив підрахунки, скільком людям Касьян повернув радість ходити по землі. Але цифра, занесена до «Книги рекордів Гіннеса» вражає: «... тільки за один рік лікар Касьян провів вправлення хребтових дисків 41 251 хворому, серед яких було 21 892 дорослих та 19 359 дітей!»
Ті, хто знав Миколу Касьяна, завжди згадуватимуть його добрі вчинки, щире серце і безмежну любов до рідного краю.
У відділі краєзнавства розгорнуто виставку «Думи мої, думи...», присвячену 80-й річниці від дня народження нашого земляка, заслуженого лікаря України Миколи Андрійовича Касьяна.



Немає коментарів:

Дописати коментар