вівторок, 2 травня 2023 р.

Наукова спадщина історика Віктора Ревегука

 У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського 2 травня 2023 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Наукова спадщина історика Віктора Ревегука".



Організаторами заходу виступили ПКМ імені Василя Кричевського, відділ краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського та кафедра історії України ПНПУ ім. В. Г. Короленка. 

Конференція зібрала близько 50-ти учасників, серед присутніх були учні Віктора Яковича, друзі, колеги, а також дружина Алла Федотівна та донька ювіляра Аліна Вікторівна.

 До наукового зібрання долучилися заступник директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Лілія Федорченко, яка наголосила на важливості вшанування пам'яті історика у непростий для українського народу час.

На конференції звучали виступи Олександра Супруненка, директора ПКМ ім. Василя Кричевського; Алли Киридон, доктора історичних наук, колишньої завідувачки кафедри історії України ПНПУ ім. В. Г. Короленка. 

Упродовж багатьох років із Віктором Яковичем працювала професорка Людмила Бабенко, яка зараз очолює кафедру історії України ПНПУ ім. В. Г. Короленка. Людмила Леонідівна долучилася до кофнеренції у режимі он лайн. Вона подякувала всім учасникам наукового зібрання за вшанування пам'яті видатного історика. 

Від ПКМ ім. Василя Кричевського слово тримали Оксана Сулима, випускниця історичного факультету, одна з останнніх учениць Віктора Яковича.

Відділ краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського провів презентацію книжкової виставки, на якій було представлено майже п'ятдесят видань дослідника - монографії, статті у збірниках матералів коференцій, альманахах тощо.

Наостанок можемо сказати тривіальне, але точне: людина живе доти, допоки її пам'ятають. Тож Віктору Ревегуку, власне, як і його працям , ще жити не одне століття, надихати на нові пошуки та розвідки.

 Модератор заходу - Владислав Усенко, старший науковий співробітник ПКМ імені Василя Кричевського.

Фото - Оксани Перепьолкіної, провідного бібліографа відділу краєзнавства ПОУНБ.




































Немає коментарів:

Дописати коментар