середу, 17 травня 2023 р.

Презентація видання М. В. Пшинки "Розвиток медицини на Котелевщині"

 

16 травня відділ краєзнавства організував презентацію видання М. В. Пшинки "Розвиток медицини на Котелевщині" (Полтава: АСМІ, 2023).



Микола Васильович народився на Харківщині. Та вже більше 40 років проживає на Полтавщині. Краєзнавець за покликом душі, допитливий пошуковець, справжній патріот нашого краю. Праюцював учителем, інспектором, начальником районного відділу освіти, директором позашкільного дитячого закладу. Микола Васильович у своєму творчому доробку має численні публікації у котелевській районній газеті «Народна трибуна», в обласній пресі. Його статті присвячені історії освіти на Котелевщині, видатним персоналіям краю. Саме Микола Васильович організував районний музей історії освіти на Котелевщині. Він не зупиняється на досягнутому. Активно працює і, що надзвичайно приємно, за свою працю має нагороди.
Микола Пшинка - лауреат обласної премії імені Петра Ротача (2019) та районної премії імені Юрія Артюшенка. У 2021 році він отримав літературно-мистецьку премію імені Володимира Малика.
У творчому доробку має п’ять друкованих видань. Сьогодні ми мали приємність презентувати книгу про історію медичної галузі на Котелевщині від початку її існування у 1864 році до 2010 року.
До заходу приєдналися поважні гості: Ігор Корост, директор історико-культурного заповідника "Більськ"; Оксана Дорошенко, співробітниця історико-культурного заповідника "Більськ"; Катерина Кулинич, колишня директорка краєзнавчого музею ім. С. Ковпака; Олексій Петренко, директор видавництва "АСМІ"; Леонід Булава, краєзнавець.
Фото - Оксани Перепьолкіної, провідного бібліографа відділу краєзнавства.
























Немає коментарів:

Дописати коментар