четвер, 21 вересня 2017 р.

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек



30 вересня вся бібліотечна спільнота святкує Всеукраїнський день бібліотек.
Одним із сучасних напрямків діяльності бібліотек є соціокультурний та просвітницький, що охополює різноманітні сфери наукового та культурно-мистецького життя громади. Соціокультурну діяльність бібліотека здійснює, об’єднуючи свої зусилля з різноманітними закладами – громадськими організаціями, науковими, навчальними та культурними установами міста та області. До спільної діяльності, відповідно, долучаються науковці, краєзнавці, поети, письменники, художники, фотографи, психологи, журналісти, викладачі вузів та вчителі, а також студентська та учнівська молодь.

Щороку бібліотека відзначає шляхом спільних заходів або переглядів літератури та книжкових виставок державні свята, визначні події в історії країни та міста, згадує ювілеї видатних людей.
Відділ краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського активно долучається до пантеону заходів, що відбуваються як в стінах книгозбірні, так і за її межами. Цьогоріч до Всеукраїнського дня бібліотек ми вирішили організувати виставку «Диво, ім’я якому - книга». Тому що кожного разу ми намагаємося здивувати користувача, зацікавити новими фактами, краєзнавчими розвідками чи просто старими фотографіями.
На представленій виставці всі бажаючі можуть дізнатися багато нової (!) і, відповідно, цікавої інформації про те, як планувалося будівництво нового приміщення бібліотеки (в якому ми зараз знаходимося по вул. Небесної Сотні, 17) з інтерв’ю тодішнього її директора Валерія Дмитровича Загорулька; про вже 120-річну історію обласної книгозбірні. На виставці представлені статті, які розкривають сторінки історії бібліотечної справи Полтавщини та історію обласної бібліотеки, зокрема. Так, на виставці є праця Станіслави Сікорської, яка розповідає про історію Миргородської бібліотеки «Миргордська бібліотека: шлях через три століття». 

Відділ краєзнавства презентує громаді свою видавничу діяльність – бібліографічні покажчики, які вийшли у 2017 році. «Духовна скарбниця національного самоусвідмолення та розвитку» до 125-річчя Полтавського краєзнавчого музею імені В. Кричевського та «Галина Василівна Вовченко» до 60-річного ювілею полтавської поетеси і провідного бібліотекаря відділу соціокультурної діяльності.

Про нові форми роботи з молоддю, а саме про віртуальні зустрічі через скайп-зв’язок розповість стаття, розміщена у газеті «Полтавський вісник» за 2017 рік.
Відділ краєзнавства вітає всіх колег-бібліотекарів, всіх читачів, всіх, хто закоханий у книгу з Всеукраїнським днем бібліотек і традиційно запрошує до Храму Знань!

Немає коментарів:

Дописати коментар