четвер, 7 липня 2022 р.

Презентація монографії В. Бичко-Токового

 У дні війни стає очевидним, до якої міри ми всі залежимо — не лише від самовідданих воїнів на передовій, а й від тих, хто перебуває так би мовити на культурному фронті, хто робить нашу країну змістовною, цікавою, привабливою, перспективною. Власне, культура — це все те, що протистоїть хаосу й забуттю. 


Тому 6 липня бібліотекарі відділу краєзнавства організували та провели презентацію монографії Віталія Юрійовича Бичко-Токового. Народився у смт Нові Санжари, на Полтавщині. Історик, громадсько-політичний діяч. Презентована книга - це друга наукова праця, присвячена історичній Новосанжарщині, а саме ветеранам Великої війни, які були вихідцями з Клюсово-Зачепилівської волості Кобеляцького повіту Полтавської губернії (перша книга присвячена ветеранам Новосанжарської волості Кобеляцького повіту).
Автор здійснив пошук, ідентифікацію, систематизацію та узагальнення даних, котрі стосуються долі учасників Великої війни 1914–1918 рр. Вперше публікуються архівні матеріали як українських, так і російських архівів, котрі були зібрані дослідником, розшифровані та перекладені з російської на українську мову, спогади родичів, матеріали з особистого архіву дослідника. 


Книга розрахована на велике коло читачів: як родичів учасників ВВ, так і жителів містечка та регіону, а також викладачів, студентів-істориків, краєзнавців та всіх тих, хто цікавиться історією рідного краю. 

Наостанок відзначимо, що суспільство може бути зрілим тоді, коли буде становити не безлику масу, а буде складатися із особистостей. А особистостями ми будемо тоді, коли знатимемо свою історію. Лише за таких умов ми не поринемо в полон тиранії та деспотизму. Всім миру!!!








Немає коментарів:

Дописати коментар