вівторок, 21 березня 2017 р.

Педагог, художник, краєзнавець: до 80-річчя від дня народження О. І. Кулика



Євген Копилець, керівник гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді ініціював створення книжкової виставки, присвяченої ювілею колишнього директора Кобеляцького музею літератури та мистецтва Олексія Кулика. Так, спільними зусиллями бібліотекарів відділу краєзнавства та Євгена Вікторовича у відділі краєзнавства відкрито виставку «Педагог, художник, краєзнавець: до 80-річчя з дня народження О. І. Кулика», яка діятиме з 20 по 31 березня 2017 року.



На виставці, окрім книжок та статей, представлено унікальні речі – малюнки Олексія Івановича, сторінки написаної ним від руки автобіографії та сторінка тексту (теж написаного від руки) історії Кобеляцького краю.















Всі бажаючі можуть ознайомитися з книгою «Край наш Кобеляцький», написана Олексієм Куликом та Леонідом Митьком. Олексій Іванович став дипломантом, на жаль, посмертно, літературно-мистецької премії імені В. Малика, як автор історико-краєзнавчого нарису.





Приємно, що виставку відвідала нинішній директор Кобеляцького музею літератури та мистецтва Тетяна Миколаївна Чешко.


Біографічна довідка:
Олексій Іванович Кулик –  учитель, краєзнавець, художник, письменник і публіцист, який все своє життя присвятив збору історичних пам’яток про Кобеляцький район, відображав побачене і почуте на папері та фото. Він народився 24 березня 1937 року у с.Кунівка Кобеляцького району в селянській сім’ї. Помер Олексій Іванович 25 березня 2002 року, похований на міському кладовищі.
Відповідно до рішення чотирнадцятої сесії Кобеляцької районної ради шостого скликання від 27 березня 2012 року № 10, Олексій Кулик посмертно нагороджений званням "Почесний громадянин Кобеляцького району".
Рішенням 21 сесії Кобеляцької районної ради від 30 квітня 2013 року Кобеляцькому районному музею літератури і мистецтва присвоєно ім’я Олексія Кулика.

Немає коментарів:

Дописати коментар