середу, 17 травня 2017 р.

Від здивування - до пізнання: музеї Кобеляччини



Щороку 18 травня світова музейна спільнота відзначає Міжнародний день музеїв, нагадуючи, що музеї є важливим інструментом культурного обміну, збагачення культур, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми. Сьогодні це свято відзначають у 150 країнах світу. Щороку влаштовуються заходи для підвищення культурної свідомості суспільства, невід'ємною частиною якої є відвідування музейних установ.


Музейні заклади Полтавщини – безцінні скарбниці історії нашого краю. Цьогорічну виставку до Міжнародного дня музеїв відділ краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського спільно з Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді вирішили створити по музеях Кобеляцького краю «Від здивування – до пізнання: музеї Кобеляччини». 









На ній розміщена інформація про Кобеляцький районний музей літератури та мистецтва імені О. Кулика (який у цьому році відзначив своє 80-річчя), літературно-меморіальний музей-садибу Олеся Гончара (с. Сухе), Білицький районний краєзнавчий музей. Інформацію про історію, діяльність цих закладів та сучасний стан можна підібрати на будь-який смак - від еницклопедії до газетної вирізки. Євген Вікторович Копилець, керівник гуртків ПОЦТКУМ надав ілюстративні та документні матеріали. Бібліотекарі відділу краєзнавства підібрали інформацію з фонду книгозбірні – підбірки публікацій з періодичних, наукових видань та монографій

Немає коментарів:

Дописати коментар