середу, 18 серпня 2021 р.

Презентація біобібліографічного покажчика "Іван Дряпаченко - художник, який малював дерво роду і народу"

 17 серпня 2021 року у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулася культурно-мистецька подія, яка об'єднала науковців, мистецтвознавців, бібліотекарів, музейників, керівників творчих студій, краєзнавців, видавців та всіх, хто любить і цінує мистецтво.

16 серпня виповнилося 140 років від дня народження одного із найталановитіших художників Полтавщини  - Івана Кириловича Дряпаченка. 

Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського спільно з Полтавським художнім музеєм (галереєю мистецтв) імені Миколи Ярошенка організували та провели захід "Творча доля Івана Дряпаченка".

У рамках заходу бібліотека презентувала наукове видання - біобіблографічний покажчик "Іван Дряпаченко - художник, який малював дерево роду і народу". Заступник директора Бібліотеки з інформаційних технологій Людмила Власенко наголосила на унікальності видання, адже у ньому вперше зібрано повну біографію митця, представлено його картини, а також бібліографчні джерела.

На презентацію завітала науковець з Києва, мистецтвознавець, член НСЖУ, а також одна з упорядників видання Тетяна Олександрівна Мячкова. Присутні мали змогу послухати чудову лекцію, яка охопила не лише життєвий шлях художника, а й подальшу долю талановитих робіт Івана Дряпаченка. 

Автор вступної статті до покажчика, заступник директора з наукової роботи ПХМ Світлана Іванівна Бочарова захоплююче розповідала про картини І. Дряпаченка та його учня А. Терещенка. Після заходу всі гості мали змогу ознайомитися з виставкою картин з фондів Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка.


 

 http://zorya.poltava.ua/hudozhnik-rankovoi-zori-maie-im-ja-ce-ivan-drjapachenko/?fbclid=IwAR0POZlhQQlyqffxBNpMbgtK_w3AfSHZK2cgDPP4oxUCDCkafb7EO9W-0FQ

http://prostir.museum/ua/post/43277?fbclid=IwAR0EHEKDQ1uDb59YZt23c4MgyEdp8Wb7dyWLpbYqYfV_hP-jrsiHYZ3-SSM

https://kg.ua/news/mitcya-z-novogaleshchinskoyi-otg-zgadali-vistavkoyu-v-oblasnomu-muzeyi 

https://kozvisti.org.ua/?p=3756&fbclid=IwAR1svP1tT5atmyLEJxhPZxqUHzwDkt4IHQTLL8dvEPjSmHKxs_rHgyvzt14 

 https://gromada.org.ua/gromada/ngaleshynska/news/1629209955/









Немає коментарів:

Дописати коментар