четвер, 9 вересня 2021 р.

Презентація книги Людмили Ольховської "Я любив малювати..."

3 вересня у відділі краєзнавства було людно. Панувала творча та піднесена атмосфера, бо саме там відбувалася презентація нової книги Людмили Василівни Ольховської. Усе життя вона - хранителька одного музею - літературно-меморіального музею В. Г. Короленка. Автор та співавтор книжок, а також численних публікацій на короленківську тематику в наукових збірниках, часописах, газетах та журналах. Тож Людмила Василівна крокує поряд з Короленком, досліджуючи різноманітні аспекти життя письменника.
Презентована книга є зовсім незвичайною, бо вона має на меті розкрити талант Короленка-художника. «Я любив малювати…» - так назвала свою книгу авторка. 

Цікаво, що писала цю книгу Людмила Ольховська більше 40 років. Точніше збирала матеріали, відшукувала малюнки Короленка. До книги увійшли малюнки, які письменник створив на засланні у Якутії, Нижньому Новгороді. Представлені різножанрові графічні малюнки, акварелі. 

Книга поповнила фонд Полтавської обласної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, тож згодлом всі бажаючі зможуть з нею ознайомитися.

 

















 

Немає коментарів:

Дописати коментар