середу, 26 квітня 2023 р.

Відкриття меморіальної дошки В. Н. Жук

 25 квітня 2023 року бібліотекарі відділу краєзнавства Оксана Перепьолкіна та Марина Федорова взяли участь у відкритті меморіальної дошки відомої вченої, історика, краєзнавця Віри Никанорівни Жук, якій 12 квітня виповнилося 95 років. Дошку урочисто відкрили на приміщенні гімназії у селищі Кривуші, що на Кременчуччині. Саме тут Віра Никанорівна здобувала освіту перші шість років.

Ініціаторами встановлення дошки були члени Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Почесне право відкрити пам'ятну дошку було надано першому заступнику Піщанського сільського голови Роману Назаренку та доктору історичних наук, відповідальному секретарю ПОО НСКУ Ірині Петренко. 

На захід завітали гості з Полтави, Кременчука, Козельщини. Вітальне слово виголосили: 

- Ірина Мельникова, завідувач відділу археології Полтавського краєзнавчого музею ім. В. Кричевського;

- Вікторія Ширай, науковий співробітник Кременчуцького краєзнавчого музею; 

- Григорій Сердюк, Почесний краєзнавець України;

- Сергій Козлов, автор і виконавець меморіальної дошки. 


Зазначимо, що саме у день народження Віри Жук відділ краєзнавства спільно з ПОО НСКУ, кафедрою історії України ПНПУ ім. В. Г. Короленка та Всеукраїнською асамблеєю болгар України провів всеукраїнську науково-практичну конференцію «Наукова спадщина вченої Віри Жук (1928-2008)», присвячена 95-річчю від дня народження вченої. Захід відбувся на високому рівні, охопив більше 70 науковців з Києва, Одеси, Чернігова, Харкова та Полтавщини. 





















Немає коментарів:

Дописати коментар