середу, 20 квітня 2016 р.

Книги-ювіляри-2016!

«Кожна книга має свою долю...», - наголошує латинське прислів'я. Дійсно, одна книга, лише побачивши світ, стає нікому не потрібною, а інша – протягом століть слугує людям. У більшості випадків доля книги тісно переплітається з її авторами чи власниками, що тягне за собою ланцюг інколи радісних, інколи трагічних, часом героїчних чи цікавих подій.
«Сьогодні в книги іменини: книги-ювіляри 2016 року» - книжкова виставка, розгорнута у відділі краєзнавства, має на меті ознайомлення з переліком книг, а також привернення уваги читачів до справи збереження та вивчення друкованих джерел, які вже мають свій поважний вік та свою історію.



Погодьтеся, навіть епізодичне повідомлення про те чи інше рідкісне видання, опубліковане у періодичній пресі, викликає підвищений інтерес у багатьох людей. Нерідко такі читачі приходять до бібліотеки, щоб самим ознайомитися з книгами. Вивчення стародруків, з одного боку, допомагає краще і повніше уявити багаторічний шлях книговидання, а з іншого боку, викликає непідробну цікавість, живий інтерес до свідків подій, скажімо, XVIII чи XIX століття.
Тож запрошуємо вас, любі читачі, познайомитися з творами талановитих і цікавих авторів, поринути у безмежне книжкове море мудрості, знань, відкриттів багаточисленного фонду нашої бібліотеки!
Виставку підготувала бібліотекар І категорії відділу краєзнавства Наталя Миколаївна Лисенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар