суботу, 3 березня 2018 р.

До 60-річчя Олексія Андрієнка

1 березня 2018 року виповнилося 60 років від дня народження Олексія Миколайовича Андрієнка (1958), директора Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя, заслуженого працівника культури України.

У відділі краєзнавства (5-й пов., 509 кімн.) розгорнута книжкова виставка, присвячена постаті Олексія Андрієнка, під назвою "У сутінках рампи". Всі бажаючі можуть ознайомитися з нею до 15 березня 2018 року.


Перші дитячі роки Олексія Андрієнка пройшли у Красноярську, де він народився у родині військовослужбовця. Із сибірським краєм у нього пов’язано багато спогадів: там довго жив з батьками, там народилися його сестра і брат. Та все ж своїм рідним містом Олексій Миколайович вважає Полтаву, куди родина переїхала після демобілізації батька у 1967 році. Навчався він у середній школі № 10, брав участь у художній самодіяльності, гарно співав та декламував. Спочатку Олексій, втілюючи мірю батька, вступив до військового училища, провчився два місяці і покинув. Любов до театру за словами самого Олексія Андрієнка прищепила Міла Болотна (керівник театру юнацької творчості, що діяв з 1950-х рр. у Палаці піонерів, який він відвідував. Після служби в армії у 1978 році юнак вступив до Київського театрального інституту імені І. К. Карпенка-Карого на акторський факультет. Через два роки вступив на інший – театрознавчий факультет за спеціальністю «Організація, планування і управління театральною справою». Олексій Миколайович проходив практику у Кримському музичному театрі, куди його потім запросили працювати заступником директора театру. З 1990 по 1992 рік – директор республіканського об’єднання музичних ансамблів, музичного та хореографічного товариства Грузії (м. Тбілісі).
До Полтави повернувся у 1992 році. Працював в обласній філармонії разом з Германом Юрченком. Герман Юрійович так сказав про свого заступника: «Сила директора у його заступникові. Мені пощастило. Що не доручив би, усе зробить. В Олексія Миколайовича є рідкісне вміння: зробити краще, ніж доручив. Рідкісна риса!».
Згодом Олексій Андрієнко очолив Палац дозвілля «Листопад», а вже у 2008 році став директором Полтавського академічного музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя. На думку директора, головним у театрі завжди був і залишається актор. Тому він і вбачає своїм обов’язком створити такі умови, щоб акторам добре працювалося.

Немає коментарів:

Дописати коментар