четвер, 22 березня 2018 р.

Скайп-зустріч до Всесвітнього дня поезії


23 березня у медіакімнаті ІЦ "Вікно в Америку" відбулася скайп-зустріч з Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою з нагоди Всесвітнього дня поезії "Поезія - це завжди неповторність". Організатори - відділи краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського та Сумської ОУНБ.
«Поезія. Таке коротке і таке змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Часто спогади ніжним серпанком оповивають душу, та на серці тихий сум за втраченим. Вночі думається краще, коли навколо тиша. Часто згадується рідне село, де все було наймиліше. Думки бродять рідними місцями. Мої вірші є своєрідним поетичним щоденником. Усі свої болі, все, що почула, побачила, виливаю на папері. З поезією стає легше на душі». Це вислів поетеси Ліни Костенко, яку вважають найправдивішою поетесою сучасності.  
У Полтавську обласну універсальну наукову бібілотеку імені І. П. Котляревського на скайп-зустріч завітали члени літературної студії «Перевесло». Ця студія створена в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 ім. І. П. Котляревського з вересня 2001 року. Очолює її творчо обдарована людина, поет і журналіст, учитель української мови та літератури, Герой України Тетяна Іванівна Балагура
Об’єднує студія юних поетів, прозаїків, есеїстів та журналістів, митців фотографії. У творчому доробку ліцеїстів — 29 поетичних та прозових збірок, перемоги в міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах («Рекітське сузір’я - 2009» - 12 перемог та гран-прі); призові місця в міських, обласних та всеукраїнських конкурсах-захистах наукових робіт по лінії МАН. Творчі роботи літстудійців друкуються в газетах «Зоря Полтавщини», «Полтавський вісник», «Сузір’я», журналах «Дніпро», «Дієслово», «Колізей»; збірнику «Сто молодих поетів України»; звучать на передачах обласного та Всеукраїнського радіо.
Своєю творчістю з сумчанами поділилися учениці Катерина Ясак, Олена Лелюх, Дем'яна Кандиба, Лілія Ілляшенко, Ольга Процай, Дана Тітенко, Євгенія Загребельна.

Сумські школярі – учасники літературно-мистецького конкурсу юних поетів, прозаїків «Диво калинове» імені Дмитра Білоуса: Охтема Ангеліна, Гончарова Ярослава, сестри Усенко Софія і Маргарита, Бугера Катерина, Гордєєва Поліна та Мацькович Софія. Наймолодша учасниця – учениця 5 класу Усенко Маргарита
Керівник Ромен Людмила – поетеса, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. О. Олеся, Всеукраїнської премії ім. А. Погрібного, літературного конкурсу ім. Марусі Бек.
Представляла юні таланти Закорко Вікторія Вікторівна – методист інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, член редакційної колегії збірника «Диво, диво калинове!»  - збірника кращих творів сумських школярів.
 


















Немає коментарів:

Дописати коментар