середу, 22 січня 2020 р.

Презентація видання "ТАРАС ПУСТОВІТ"

22 січня вся Україна відзначає День Соборності. Ця подія була знаковою для українського державотворення.Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Незалежність і суверенність – запорука існування нації. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.
Саме сьогодні у цей день відділ краєзнавства у колі полтавських істориків, архівістів, музейників, освітян, колег-бібліотекарів має честь презентувати видання, присвячене дослідникові доби Української революції 1917–1921 років – Тарасу Павловичу Пустовіту. Адже Тарас Палович поряд з Василем Грабом, Віктором Ревегуком та ін. – один з перших на Полтавщині, хто вивчав події Української революції 1917–1921 років.
Тарас Пустовіт – досвідчений фахівець з архівної справи, знаний історик-енциклопедист, краєзнавець.











Привітати науковця з минулим ювілеєм, а також з виходом вагомого доробку завітала справжня еліта Полтавщини - Володимир Мокляк, історик, заслужений працівник культури України; заступник директора Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського
Олександр Білоусько, історик-краєзнавець, заслужений вчитель України;
Олег Пустовгар, заступник голови обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській обл.;
Ганна Антипович, журналіст, поетеса;
Григорій Титаренко, краєзнавець;
Микола Храпач, церковний діяч;
Віталій Григор’єв, краєзнавець, член НСКУ та НСЖУ;
Юрій Самойленко, заслужений діяч мистецтв України, голова ПОО НСХУ;
Олександр Ротач, краєзнавець;
Віктор Самородов, науковець, краєзнавець.
З вітальним словом виступила Надія Влезько, заступник директора з наукової роботи Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. Вона зазначила, що не випадково, саме 22 січня ми проводимо презентацію, шануємо одного з перших дослідників Української революції 1917-1921 рр. на Полтавщині.
Багато теплих та щирих слів звучало як на адресу Тараса Павловича, так і на адресу бібліотекарів відділу краєзнавства, які підготували видання до друку. Окрема подяка полтавському видавництву "АСМІ" і директорові Олексію Петренку за спільну працю.

Стаття Ганни Антипович про нашу презентацію у газеті Слово Просвіти - Путівник на віки



Немає коментарів:

Дописати коментар