четвер, 23 травня 2019 р.

Понад усе нам - Україна! (Презентація творчого доробку Олександра Печори)

Ранок затуманений стеле теплий сум.
Вишиванки мамині березню несу.
На сріблясті котики крапельки мрячать.
У серденько зморене лебеді ячать.
Спомини гаптовані… Крапля на щоці.
Впали на чоло мені срібні промінці.
Подивуйся, братику, на барвисту знадь.
Вишиванки мамині лагідно погладь.
Це пісня на слова Олександра Печори, талановитого поета і гумориста, який у своєму творчому доробку має багато окремих збірок поезії, його твори друкуються на сторінках літературних альманахів та періодичних видань.
Олександр Андрійович - член Лубенського літоб’єднання, член Полтавської спілки літераторів, член Національної спілки журналістів України та лауреат літературно-мистецьких премій.
23 травня у відділі краєзнавства Полтавської наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського пройшла зустріч з Олександром Печорою в рамках другої книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК». Олександр Андрійович презентував збірки "Стежина в світ", "На Посуллі соловейко", "Маятник історії", "Українська вишиванка" (щойно вийшла друком), альбом-календар "Ріднокрай" та історико-краєзнавчу газету "Ріднокрай", упорядником якої він є.

На зустріч завітали школярі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського (вчитель - Вікторія Миколаївна Гайдамака).
Звучали вірші поета із збірки "Стежина в світ" - "Душа поета", "Рідна мова", "Хуторянка", "Балада про Кіндрата", а також записи пісень на вірші Олександра Печори - "Вишиванки мамині", "Ота стежина".










Немає коментарів:

Дописати коментар