четвер, 23 травня 2019 р.

Проект "Сумщина. Велика спадщина"


Сьогодні в рамках другої книжкової виставки-ярмарку "ПОШУК" у відділі краєзнавства відбулася презентація проекту "Сумщина. Велика спадщина". Презентував цей проект його ініціатор і модератор - Євген Положій. 




На Сумщині до 80-річчя створення області, яке відзначалося у січні 2019 року, розпочалася реалізація краєзнавчого проекту «Велика спадщина». Сенс і суть проекту «Сумщина. Велика спадщина» полягає в тому, щоб зібрати всі найкращі здобутки митців, які тривалий час працювали в цій області, прославляли сумський край і є його гордістю. Реалізується проект за кошти обласного бюджету за сприяння Сумської облдержадміністрації. Його спільно втілюють у життя обласні організації Національної спілки письменників України, Національної спілки художників України та Національної спілки краєзнавців України.
Перша книга, видана в рамках проекту та з нагоди 80-річчя створення Сумської області, має назву «Образотворче мистецтво». У ній представлена спадщина видатних художників (від іконописців до сучасних художників) – уродженців Сумщини, яка є яскравою сторінкою в історії вітчизняного і світового малярства, графіки та скульптури, а також зразки творчості членів Сумської обласної організації Національної спілки художників України та інших об’єднань, професійна діяльність яких є помітним явищем на Сумщині та в Україні.
Другою книгою з цього проекту була надрукована «Поезія».
На найближчі роки заплановано вихід книг «Історія і краєзнавство», «Красне письменництво», «Фотографія» тощо.
Євген Положій також поділився планами на майбутнє - створення сайту з однойменою назвою, на якому будуть розміщені різного роду матеріали (в т. ч. відео) про Сумщину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар