понеділок, 1 травня 2017 р.

Подвижник музейної справи

Відділ краєзнавства підготував книжкову виставку «Подвижник музейної справи», присвячену 60-річчю від дня народження яскравої особистості, археолога, музейника, видавця, талановитого організатора Олександра Борисовича Супруненка.



Кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, лауреат премії Самійла Величка, археолог, краєзнавець, історіограф, музеєзнавець, пам'яткознавець – всі грані діяльності цієї непересічної особистості завжди були пов’язані з археологією та музейною справою. Можна з упевненістю заявити, що ніхто з дослідників не знає археологію Полтавщини і суміжних територій так, як Олександр Борисович. Грунтовне дослідження життя і діяльності визначних українців К. Скаржинської, Г. Стеллецького, Ф. Камінського, Г. Кир’якова, О. Тахтая, М. Рудинського відображено у його працях, представлених на виставці.





Талант Супруненка-організатора сприяв тому, що завжди у всіх починаннях навкруги нього гуртувалася талановита, самобутня, захоплена молодь, з якою Олександр Борисович щедро ділиться досівдом, знаннями, планами на майбутнє.
Бажаємо ювіляру здійснення задумів, натхнення, творчої наснаги для майбутніх відкриттів!

Немає коментарів:

Дописати коментар